VSO 3

 

 

Selina heeft samen met de juf een prachtig verslag geschreven over stage bij PSW-catering:

 

Stage bij PSW Catering

 

Op maandag morgen om kwart over 9 gaan Berny, Selina en Anthoney van VSO 3 en Melissa van VSO 2 met de auto naar de stage. Als we boven zijn moeten wij ons eerst omkleden. Wij krijgen dan een T-shirt en een schort van PSW aan.  Daarna gaat de juffrouw ons opdrachten geven....  lees het hele verslag hier!


 

  

BEZOEK AAN ROCKWOOL LAPINUS

In het kader van techniek dagen hebben wij als school een uitnodiging gekregen van Rockwool Lapinus om eens kennis te komen maken met Techniek. Met VSO 2 en VSO3 hebben we een bezoek gebracht aan Rockwool.

Fatima en de juf hebben er samen een schitterend verslag van geschreven, met hele mooie foto's erbij.

"Mijn naam is Fatima , ik woon in Roermond en ik ben 15 jaar. Sinds dit schooljaar zit ik in VSO3: Met mijn klas zijn wij donderdag 18 febr. naar Rockwool gegaan. Daar aangekomen moesten we in een ruimte gaan zitten en een meneer die daar gewerkt heeft vertelde ons over Rockwool. Meneer Geert had groepjes gemaakt en met deze groepjes gingen we samen proefjes doen.

Proefje 1:

Kijken door een microscoop. Door een microscoop zie je alles veel groter, ik heb een haar van mijzelf afgeknipt en deze onder de microscoop bekeken. Mij haar was nu ineens veel groter. Dat vond ik heel gek maar wel interessant. Ook heb ik een echte veer bekeken en zeezout en een schelp en suiker en nog veel meer. Alles was heel goed te zien met de microscoop....

lees het hele verslag met alle foto's erbij hier

 

 

PRACHTIGE JURK!

 

Sten Kahlert, leerling van VSO 3 is een prachtige jurk aan het maken, hieronder kun je lezen hoe het idee is ontstaan en hoe hij te werk gaat. Veel leesplezier……

 

Hoe ben ik op het idee gekomen om de jurk te maken.

 

 In 2013 heb ik thuis voor het eerst naar het songfestival gekeken en er was een zangeres van Denemarken die het songfestival won. De zangeres heette Emmelie de Forest en sindsdien ben ik daar fan van. In 2014 op het songfestival in Kopenhagen deed zij mee als extra gast, zij droeg toen een hele mooie jurk. Ik vond die jurk toen super mooi en toen dacht ik die zou ik wel eens willen na maken. Op mijn school doen ze wel eens werken aan naailessen,  en toen stelde ik voor om die jurk te maken. Juf Ellen, waar ik ook vorig jaar de reken en taallessen van kreeg, vond ik altijd al een beetje op Emmelie de forest lijken.Toen dacht ik, he dat is de perfecte vrouw....

LEES HIER HET HELE VERSLAG MET FOTO'S.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HORECA

 

 Marilien en Sten volgen bij Petra-van-de-keuken de cursus: horeca-bediening.

 

De 2 super-cursisten hebben de tafel professioneel gedekt voor een etentje met bestuur en onze directeur. Zo smaakt elk eten héérlijk!

 

 

Schoolontbijt VSO-3

 

Welkom bij de:

 

  KUNSTGALERIE VSO-3

 

 Gedurende het schooljaar 2015-2016 zult u op deze pagina

wisselende kunstwerken van onze leerlingen zien

 

 

 

Om onze klas op te fleuren zo na de vakantie

hebben Marilien en Nina dit prachtige raamschilderij gemaakt

 

Wilt u meer zien? klik dan hier!

 Er is hard gewerkt aan 2 bijzondere torens: hoe stevig is papier? In het kader van het thema van de kinderboekenweek: Raar maar waar! Sten en Lars maakten de grote toren; Marilien en Berny de kleinere. Knappe bouwers! Papier is behoorlijk sterk!

      

 Appelsap voor de Kerstmarkt: Kijk hier hoe hard er gewerkt is door leerlingen van VSO3! Sten heeft er een artikel bij geschreven.

 Soms worden werken in opdracht vervaardigd: voor de geboorte van Fenne maakte Nina deze prachtige wieg!