VSO 2

Stage bij PSW

Melissa loopt samen met 3 leerlingen uit VSO3 stage bij PSW-Catering. Ze gaat er elke maandagochtend heen samen met Selina, Berny en Anthoney.

Lees hier het leuke verslag van Selina!

 BEZOEK AAN ROCKWOOL LAPINUS

In het kader van techniek dagen hebben wij als school een uitnodiging gekregen van Rockwool Lapinus om eens kennis te komen maken met Techniek. Met VSO2 en VSO 3 hebben we een bezoek gebracht aan Rockwool.

Fatima en de juf hebben er samen een schitterend verslag van geschreven, met hele mooie foto's erbij.

"Mijn naam is Fatima , ik woon in Roermond en ik ben 15 jaar. Sinds dit schooljaar zit ik in VSO3: Met mijn klas zijn wij donderdag 18 febr. naar Rockwool gegaan. Daar aangekomen moesten we in een ruimte gaan zitten en een meneer die daar gewerkt heeft vertelde ons over Rockwool. Meneer Geert had groepjes gemaakt en met deze groepjes gingen we samen proefjes doen.

Proefje 1:

Kijken door een microscoop. Door een microscoop zie je alles veel groter, ik heb een haar van mijzelf afgeknipt en deze onder de microscoop bekeken. Mij haar was nu ineens veel groter. Dat vond ik heel gek maar wel interessant. Ook heb ik een echte veer bekeken en zeezout en een schelp en suiker en nog veel meer. Alles was heel goed te zien met de microscoop....

 

lees het hele verslag met alle foto's erbij hier

 

 

 

SERIOUS REQUEST 2015

 

Een aantal leerlingen van VSO2 en VSO3 is op dinsdag 22 december naar Heerlen gegaan naar het Glazen Huis om daar een cheque te gaan overhandigen van 400 euro.

 

Dit geld hadden zij opgehaald op de kerstmarkt van donderdag 17 december jl.

 

De opbrengst van de zelfgemaakte producten van hun kraampjes hebben zij gedoneerd aan het goede doel met als titel “KEEP THEM GOING”.

Leeftijdsgenoten in oorlogsgebieden zonder zicht op onderwijs helpen om toch een diploma te halen en in de toekomst een bedrijfje op te zetten.

 

We hebben een leuke dag gehad en de leerlingen waren erg enthousiast. Een mooie kerstgedachte en iets om met een goed gevoel op terug te kijken.

 

Peter, Berny, Lisa, Savanna, Besnik, Jay, Marilien, Sabrine, Fatima, Rachel, Alie en Geert