SO 1

Lente

De afgelopen weken zijn we in SO1 bezig geweest met het thema lente.

 

Hoe bijzonder is het dat, nadat de bomen en struiken zo lang kaal geweest zijn, er opeens kleine blaadjes verschijnen, en alles weer mooi groen aan het worden is. We hebben geleerd over de dieren, hoe heten de volwassen dieren en hoe noemen we het jong? Een aantal kinderen wisten ook al heel goed welke geluiden de dieren maken! We hebben werkjes gemaakt waarbij we de mama bij het juiste jong moesten zoeken, we hebben de koe mooie vlekken gegeven en mooie bloemen gemaakt. We hebben boekjes gelezen over jonge dieren en hun avonturen, liedjes gezongen en mooie stalletjes voor de dieren gebouwd met de duplo.

 

Samen met de juffen hebben we zaadjes gepoot. Onze klassenknuffel Puk heeft hier ook goed bij geholpen. Bij de potjes zat ‘toveraarde’ die was eerst klein en plat maar toen we er water bij deden werd het opeens heel veel en echte aarde! Wow, dat vonden we heel bijzonder! We hebben de zaadjes in de aarde gedaan en elke dag gespannen gekeken of er al wat aan het groeien was. Wat een wonder was het toen uit de kleine zaadjes kleine groene plantjes groeiden! Wellicht heeft u ze in onze klas zien staan met de open dag, onze kleine plantjes zijn opgebloeid tot al behoorlijk stevige en grote kiemplantjes! Samen met de kinderen zorgen we ervoor dat ze voldoende licht en water krijgen zodat ze gezond en sterk groter kunnen groeien.

 

Wat hebben we hard gewerkt en een plezier gehad om alles te leren over de lente!

 

Ook onze Puk heeft goed meegedaan. De afgelopen weken is Puk om de beurt bij een ander kindje een weekendje gaan logeren. Wat een gezelligheid om Puk op vrijdag mee te mogen nemen naar huis, de  kinderen vinden het maar wát spannend: met wie mag Puk deze keer mee naar huis? Op maandag komt Puk dan weer mee naar school, in de kring worden dan alle belevenissen verteld. De kinderen genieten hiervan!

 Groetjes van de juffen en kinderen van SO1

 

 

KERSTVIERING IN SO1:

De klas was mooi verlicht met kerstlampjes en ook het haardvuur brandde al lekker op het digibord. We hebben een mooie kerst placemat gemaakt zodat de tafel extra mooi versierd kon worden.

   

 


Samen met  de juffen hebben we de tafel gedekt en versierd met gouden slingers, kerstballen en  led kaars lampjes. We hebben gesmuld van al dat lekkere eten, mmmm!

Fijn buiten gespeeld en tot slot nog de film van de sneeuwman gekeken. Het was een supergezellige dag!

hier staat het verslag