SO 6

nieuws

 

 

Hoi, hoi, Wij zijn de nieuwe groep SO 7-8!

 

 Op deze site kun je alle leuke dingen die wij doen zo’n beetje volgen.

Aflsuiting van ons brandweerproject:

Wij zijn vorige week woensdag 9 mei bij de brandweer op bezoek geweest. De vader van Shawn had dit bezoek voor ons geregeld ter afsluiting van ons project over de brandweer. Het was een erg leuk en leerzaam project! Nies heeft een leuk artikeltje geschreven:  HIER  kun je dat verslag lezen met heel veel leuke foto's! 

We hebben gekeken naar de brandweerwagens/boot. En sommige kinderen zijn van de glijpaal afgegleden.

En als er een brand is moeten ze snel uit bed: binnen 1minuut en de brandweerpakken aan hebben. Ze moeten sporten om fit te worden want als ze niet fit genoeg zijn dan komen ze minder snel bij het adres!

Als je in nood bent bel je 112 bijvoorbeeld als er een huis in brand staat. De brandweer komt ook soms  voor een kat uit de boom te halen! En we hebben de hoogwerker gezien en die was hoog 32 meter. iemand die hoogtevrees heeft komt hier niet terecht!! Ze hebben die nodig om van hoog af brand te blussen of andere  veroorzakingen.

We hebben met de brandblussers gespoten  bij de Kazerne.

 

de brandweer    

Wat we geleerd hebben bij het project brandweer! We hebben geleerd wat je moet doen als er brand is en we hebben geleerd  dat er genoeg zuurstof moet zijn. En als er een loeiende sirene aan komt rijden dat alle auto’s aan de kant moeten gaan. en ook als er brand is dat je andere mensen moet waarschuwen dat er brand is. En ook als er iemand in gevaar is dus bijvoorbeeld als iemand niet meer uit de auto kan en in de auto is brand.

-En we hebben geleerd als je weg van huis gaat dat je de kaarsen uit moet blazen. En als je gaat slapen dat je moet controleren of de kaarsen uit zijn en dat er geen brandbare materialen in de buurt staan. En er moet overal en altijd een rookmelder zijn in de klas en thuis anders is het niet veilig genoeg!

Groetjes Niels, SO7-8 

 

Tips van de brandweer:

  • Bekijk samen met je ouders/verzorgers eens of en waar er rookmelders thuis hangen.
  • 1x per maand de rookmelder(s)  testen.
  • Spreek met je ouders/verzorgers  af waar je verzamelt bij een eventuele brand.
  • Bekijk samen met je ouders/verzorgers welke vluchtroute je kunt nemen.
  • Laadt je telefoon/ipad nooit s’nachts op.
  • Zorg dat de vluchtroute altijd vrij is (ruim je kamer op, zodat je niet valt over los slingerende kleren of schoenen/speelgoed).


 

 

 

 

IN HET BOS

 

Op vrijdag 6 oktober 2017 is klas SO 7/8 gestart met het thema 'in het bos'.We zijn begonnen met het maken van een woordspin. Met deze woorden zijn we op weg gegaan richting het bos. 

 

Onderweg hebben we gezocht naar: - wortels (boomwortels), - het woud (het bos), - de boomstam, - de paddenstoel en - de eikel

 

De dingen die wij tegenkwamen hebben we gefotografeerd en verwerkt in een collage. Kijk maar eens!

Wat hebben we genoten van onze wandeling en de mooie natuur om ons heen!

 

 

 

 

De “aa” schrijven in scheerschuim! Heerlijk knoddelen erna....

 

Lekker schommelen op de nieuwe schommels of in het nieuwe speeltoestel.

 


JUF ESTHER 25 JAAR OP SCHOOL!

 

Op donderdag 7 september 2017 was het groot feest bij ons in de klas. Juf Esther van Kuijen werkt al 25 jaar op de HBS. Juf Loes, juf Lisa en Juf Esther T. hebben haar vroeg in de ochtend verrast met een lekker ontbijtje. Op school stond het hele team klaar om voor haar te zingen en heeft ze veel cadeautjes gekregen. 

Met de hele klas zijn we naar Kinderstad Heerlen gereden. Daar hebben we de hele dag lekker gespeeld en alle attracties uitgeprobeerd. De achtbaan, waterbaan en simulator waren favoriet! Ook hebben we frietjes, een snack en een heerlijk ijsje gehad. Kortom, een hele fijne en feestelijke dag!