Nieuwsbericht


Een nieuwe fiets voor Anthoney en Suleiman

ANWB deelt 100ste fiets uit

 

ANWB deelt 100ste kinderfiets uit in werkplaats St. Odiliënberg

Limburgs project krijgt navolging in de rest van Nederland

24 november 2017 

Kinderen uit minderbedeelde gezinnen aan een fiets helpen en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring op laten doen. Dat is de inzet van een proef die het ANWB Kinderfietsenplan afgelopen jaar is aangegaan met de werkplaats van HD Works, Maatwerkvoorziening Dagbesteding in St. Odiliënberg in Limburg. De proef krijgt navolging door heel Nederland.

     Mijlpaal

De proef bereikte vrijdag 24 november een mijlpaal: Anthoney (17). leerling van de Herman Broerenschool uit Roermond, kreeg uit handen van ANWB-directeur Frits van Bruggen de 100ste fiets uit deze werkplaats uitgereikt. Anthoney had zelf een slechte fiets en ruilt deze nu in voor een veilig, passend exemplaar. ‘Ik heb de dagen afgeteld en kon de hele week niet slapen van de zenuwen. Ik ben heel blij met deze fiets!’, zegt Anthoney die in zijn laatste jaar zit van het speciaal voortgezet onderwijs.

Ook klasgenoot Suleiman ging stralend met een goede fiets naar huis. Vlak voor de uitreiking vroeg hij de ANWB of hij misschien ook een fiets kon krijgen. De 19-jarige Suleiman reed elke ochtend voordat hij naar school ging op een kapotte fiets zijn krantenwijk, maar nu niet meer!